“Outch, my back”

Vrij recent las ik een comment op YouTube naar aanleiding van de trailer van de nieuwste, de 6de Terminator film “Terminator – Dark Fate”. Het ging als volgt: Terminator 2 = “I’ll be back”, T6 = “Outch, my back”. Of met andere woorden, een grappige woordspeling dat aanduidt dat Hollywood de citroen blijft uitpersen ook al schiet er op dat moment enkel nog maar de schil over.

Het somt eveneens perfect mijn gevoel op na het zelf zien van de trailer en het bewijst voor de zoveelste keer (in mijn ogen dan toch) dat Hollywood er altijd in slaagt om een film nog slechter te maken dan de voorgaande. Lees gerust mijn schrijfseltje over Terminator Genisys, daarin had ik een serieuze kanttekening gemaakt bij wat Hollywood nu voorstelt, maar blijkbaar kan het dus nog slechter, ook al slikt de hedendaagse opgroeiende generatie dit soort brainless trash.

Nee, ik heb geen trivia-achtige dingen in mijn appartement staan hoor, maar de oorspronkelijke films hebben me altijd al meteen weten te boeien, tot op het punt dat men begin de nillies besloot de zogenaamde franchise weer tot leven te wekken. Het zogenaamde “waw-gevoel” was er simpelweg niet meer, en ik wist dat het een verspilling van euro was geweest om naar de bioscoop te gaan.

Het zat nochtans allemaal vrij snor voor de nieuwe prent. James Cameron was voor de gelegenheid uit zijn submarine gekropen en Linda Hamilton had men tijdelijk uit het rusthuis geplukt. Ook muscle-boy Arnie (incl. zijn nieuwe gebit) was weer van de partij. Nu, euhm, enige nuance, op basis van de laatste films waarin hij ook meespeelde is gebleken dat dit niet noodzakelijk een key to success blijkt te zijn, maar goed, voorgaande mensen konden daar mogelijks verandering in brengen,….. dacht ik.

Misschien is mijn voorgaande alinea wat oneerbiedig naar al die mensen toe, wetende dat ze mijn hart hadden gestolen na het zien van de eerste 2 films. Nee, echt,… vergeef me, maar als je de trailer bekijkt en je dus net als ikzelf destijds “head over heels” was van de eerste Terminator film en het legendarische vervolg, dan kan je alleen maar 3 akelige dingen vaststellen:

  1. James Cameron really lost it. (ook al claimed hij van niet)
  2. Linda Hamilton is 100% rimpel (de tijd staat niet stil natuurlijk)
  3. Goedkope CGI verpest het altijd (Stan Winston, ik mis je,…)

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.