Media Schandpaal

Ik had jeuk in de vingers om dit te schrijven. Normaal uit ik me zelden op mijn blog over de zogenaamde online flamewar die ik (te) vaak lees op het wereldwijde web maar deze keer kon ik het echt niet laten. “Ja, en dan ziede ne traain vertrekke waar iedreen opspringt!” Dankje voor deze opmerking meneer Ward De Bever, euh Bart De Wever.

Het is waar, ik meng me niet meer in online discussies over wat er zich op onze online wereld voordoet. Zoals ik al eens had geschreven, ik ken de ballen van politiek dus het is voor mij onverstandig om daarover echt nuttige discussies te voeren.

Anyway. Een YouTuber genaamd BertDC (hij doet nog wel meer in het leven dan enkel YouTube filmpjes maken) had een interview afgenomen met JPVR. Ik schrijf deze laatste op deze manier simpelweg omdat het me héél wat tikwerk zal besparen en ook omdat laatstgenoemde zijn eigen videos op deze manier wil labelen. In dit video-interview word er zéér intens gesproken over het nakende einde van diens leven. Er werd gefilosofeerd dat geld op het einde van de rit niet concreet gelukkig maakt.  Het was niet de bedoeling oorspronkelijk van BertDC, maar JPVR zat duidelijk in zak en as, en dan spreek ik niet over de uitgedoofde sigaretten in de cendrier dat vlak voor hem lag op te hopen. Neen, JPVR sukkelt met de gezondheid en voor iemand die zo een (zeer) bewogen leven met ups ’n downs heeft meegemaakt zal dit ongetwijfeld een zéér bittere pil om te slikken zijn. Wat compleet menselijk is.

Nu, ik ken JPVR, noch BertDC, totaal niet, dus hen afbreken ga ik ook niet doen. Ik ken JPVR enkel van komische videos die hij samen met Luk Alloo heeft opgenomen en van die keren dat hij het nieuws haalde toen hij ons falende systeem tegen de schenen had geschopt. Sommige verwijten hem als een charlatan, de andere hemelt hem op als een ware volksheld. Oordeel zelf, maar er schuilt gevaar in het verheerlijken van mensen. BertDC ken ik dan hoofdzakelijk van zijn best grappige videos “Zijn er nog taboes in Vlaanderen.”

Het interview met BertDC heeft kwaad bloed geschept bij JPVR en de bewonderaars van de man. De zogenaamde trein van reacties op het Internet begonnen zich tegen BertDC te keren, toen JPVR in de tegenaanval ging. En…waarom? Ergens omdat het pijn deed om de man op die manier te zien dat de levenslust op dat moment erg laag zat en ook omdat JPVR het toch nodig vond om via datzelfde medium BertDC zwaar te counterattacken nadat het interview online werd gegooid. BertDC heeft al geruime tijd zijn eigen stijl van videos maken. You love ‘em or you hate ‘em. You can’t please them all. De kerel investeert duidelijk in materiaal om zijn videos op een professionele manier aan de man te brengen en ik kan me niet inbeelden dat hij zijn taak als YouTube’er niet au serieux neemt.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.