Ironic and amusing

De gemeenteraadsverkiezingen liggen alweer een paar weken achter ons en we zullen zien wat het zal hebben opgeleverd. Nu ja, niet dat ik er uiteindelijk echt wakker van lig hoor, want mijn meme zaliger zei altijd “tzin ol dezelste”.. waarmee ze vrij vertaald wou bedoelen dat het in de politiek altijd maar om 1 concrete visie gaat… het zogenaamde eigen belang. Die statement is misschien wat héél kort door de bocht en het bewijst ergens dat ik er toch geen flikker van begrijp en ik beter mijn smikkel zou houden.  😉

“Ook vragen over de energiebevoorrading deze winter?” Deze email kreeg ik een paar dagen terug van mijn energieleverancier waarbij we opnieuw worden bang gemaakt inzake ons nakende energie te kort. Een paar jaar terug had ik deze in de vorm van een brief van de gemeente, ook gehad waarbij op een tamelijk kleuterse wijze werd uitgelegd hoe ik energie (vooral elentriek dus) kon besparen. Laat ik meteen schrijven dat ik voorbeeldig ben geweest en daadwerkelijk energie heb bespaard door het blaadje in mijn “papier en karton” vak te droppen en ik zo mijn grijze hersenmassa met dit soort onzin niet heb belast.

Onzin? “Oh, it’s all so ironic and amusing…”  Laten we eerst en vooral eens beginnen met minder kerstverlichting in de straten te hangen. Nee, ik ben niet tegen Kerstmis, maar als je nuchter eventjes rondkijkt hoeveel energie (nu we het daar toch over hebben) wordt verspild door de gemeentes die de inwoners op een dergelijke manier bang maken, dan kan je mijn bescheiden ergernis wel volgen denk ik? Toch? Je mag nog zoveel besparen als je wilt, je energiefactuur gaat helaas niet omlaag. Als er wel 1 soort van ons mensenras  is dat vakkundig regeltjes aan hun laars lappen dan zijn het wel diegene die politieke invloed hebben en gestudeerd hebben voor moraalridder.

Een paar jaren geleden was de diesel auto nog hip ’n trendy. Heck, je kreeg zelfs 15% overheidskorting om een dieselwagen aan te schaffen die ecologischer bleek te zijn dan de benzine variant. Met de wetenschap dat ik hier al eens mijn gal heb over gespuwd, is anno 2018 is een diesel gelijk aan hoogverraad en krijg je tweedehandse diesel wagens aan de straatstenen niet meer kwijt. Een benzine wagen, en nog beter, een hybride of elektrische wagen, is een must en ik voorspel dat binnen  5 jaar het opnieuw anders zal zijn. L’histoire se répète.

“Oh, it’s all so ironic and amusing…”  hadden we geen zogenaamd energietekort, of heb ik me dit nu ingebeeld?

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.