“I visited the mothership”

Onlangs hield ik op doorreis naar San Francisco halt in Cupertino waar zoals ik reeds vermeldde ik de bekende Apple campus: “Infinite Loop”‘ bezocht.

Verwacht je vooral niet aan het klassieke industrieterreinscenario. De Apple campus, en daar zijn er eigenlijk meerdere van, ligt naast een drukke straat en is zodoende vrij makkelijk te bereiken eens je in Cupertino bent aangekomen. Iedere campus heeft een eigen gekleurd Apple logootje en voorziet werkruimte aan de Apple ingenieurs. Qua omvang mag je een dergelijke campus eigenlijk vergelijken met de grootte van een ziekenhuis in my hometown. Je kan dus gerust stellen dat Apple een vrij groot bedrijf is, waar een heus leger aan ingenieurs aan het werk is. Infinite Loop is de hoofdzetel van Apple. De naam kan je vermoedelijk linken aan een technisch grapje uit Silicon Valley. De hoofdzetel inderdaad, CEO Steve Jobs* loopt hier ook ergens rond, helaas doch enigzins verwacht, hebben we hem niet tegen het lijf gelopen.

Erg veel meer valt er niet te vertellen over de campus. Het is een gebouw met ruime parking waar je zonder security badge onmogelijk binnengeraakt. Uiteraard hier en daar een vlag voorzien van logo en een gigantische “iPhone 4 banner” aan de inkom. Misschien een beetje pover maar vergeet niet dat het tenslotte een bedrijf is en geen high tech Apple Store. De giftshop, gelukkig was die er, is wel “visitors-without-appointment-friendly” en daar kocht ik, bij wijze van souvenir, een zwarte koffietas met het Apple logo en een toch wel “fan based t-shirt” met de schitterende slogan; “I visited the mothership”. Ik vermoed echter wel dat je een Applefan, like me, dient te zijn om dit enigzins speciaal te vinden.

*Steve Jobs was destijds de CEO van Apple Inc. Hij overleed op 5 oktober 2011 ten gevolge van kanker.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.