GBM: “The Man With One Red Shoe”

In de 3de episode van GBMovies gooi ik het ditmaal over een totaal andere boeg. Geen horror of thrillerverhaal dit keer, maar een leuke ontspannende komedie uit 1985: “The Man With One Red Shoe”.  Tom Hanks in zijn early ’20s in een typerende jaren ’80 film.

DVD Cover
DVD Cover
  • Beknopte verhaallijn

Wanneer het hoofd van de CIA in nauwe schoentjes komt te zitten wegens drugszwendel, wordt deze door zijn eigen organisatie geschaduwd om te worden ontmaskerd.  Om zijn eigen organisatie, en met name zijn grootste concurrent voor zijn vet betaald postje te slim af te zijn, verklapt hij aan een handlanger en aan de talloze verborgen microfoontjes in zijn huis dat er een belangrijk persoon op de luchthaven zal toekomen die hem uit deze benarde situatie kan redden. Wanneer zijn handlangers op de luchthaven aankomen moeten zij een “random target”  kiezen zodat de aandacht van de CIA op die persoon wordt gevestigd in plaats van het corrupte hoofd van de CIA. Toevallig komt Richard Drew, een violist, uit het vliegtuig en wordt hij gekozen wegens het feit dat hij 1 rode schoen aan zijn linkervoet heeft zitten. Het plannetje lijkt te lukken en de CIA-spionnen zetten hun zinnen, met behulp van diva van dienst Maddy Drove, op Richard Drew. Richard zelf, die zich van geen enkel kwaad bewust is en telkens opnieuw in contact komt met Maddy wordt logischerwijze verliefd op haar en zo gaan de poppen stilaan aan het dansen.

  • Filmgenre

“The Man With One Red Shoe” is een vrij onbekende film, zelfs voor de Tom Hanks fanaten onder ons. Tenzij je de IMDB site van buiten kent, dan zal je hoogstwaarschijnlijk er nog nooit van gehoord hebben. Per abuis kwam ik, een aantal jaar terug, deze film tegen in een, jawel, grabbelbox en prijkt deze nu op mijn boekenplank tussen andere bekendere en gelauwerde Tom Hanks films. Zoals ik al schreef in het begin van deze post, gaat het hier om een typische “eighties-movie”. De verhaallijn is licht verteerbaar en in zeker zin soms voorspelbaar. Het is een Tom Hanks films in his early years en daar moet je hem voor respecteren. We all gotta start somewhere. Als je er de soms exentrieke haarkapsels, kledingstijl en bijhorende gadgets kan bijnemen dan is deze film best wel eens het bekijken waard.

De IMDB site geeft deze film een sobere 5,3/10 en daar leg ik mij, ondanks het feit dat ik een Tom Hanks fan ben, bij neer
Bekijk hier de trailer!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.