F1 2022

Het seizoen mag dan wel op zijn einde beginnen lopen, ik vond het wel het geschikte moment om nog eventjes te kribbelen over de sport dat ik al sinds 1997, en eigenlijk zelfs er al iets voor, intensief volg. Intensief in die zin dat ik al enige tijd een abonnementje heb lopen op de F1 dat ik met mijn brandnew Apple TV 4K kan bekijken op mijn TV. Wat zijn we toch verwend nietwaar! 😉

Behoudens er zéér spectaculaire dingen gebeuren lijkt het, althans volgens mij, quasi zeker dat Max Verstappen (Red Bull) met de wereldtitel gaat lopen dit jaar. Zijn titel in 2021 had ongetwijfeld een schaduwzijde, maar dit jaar lijkt het me overduidelijk wie de sterkste is. Alhoewel hij in de beginfase wat weerstand had van Ferrari, en dan in het bijzonder van Charles Leclerc, is het kalf voor Ferrari volgens mij compleet verdronken. Tactische fouten, mechanische pech, you name it, … Ferrari heeft de boot gemist. Voor zo een groot iconische team komt het zéér klungelig over en wat Ferrari onwaardig dat al sinds 2007 (!) op een wereldtitel zit te wachten.

Dat Sebastian Vettel (Aston Martin) zijn helm aan de wilgen hangt na dit seizoen is geen nieuwsfeit dat mij uit mijn stoel geflikkerd heeft. Toegegeven, de Duitser is dan wel een multi-champ in de sport, de schwung is niet meer aanwezig. Zelden in de punten, en regelmatig een spin, dan wordt het tijd dat je je conclusies maakt. Dat heeft hij uiteindelijk ook gedaan, en daar respecteer ik hem voor. Ik was nooit bepaald een fan van hem, maar ik apprecieer wel zijn palmares en prestaties in de sport. Hij is een subliem piloot, maar zoals wel vaker, komt er er een tijd waarin je leven verandert en je beslissingen moet nemen dat je een aantal jaar terug nog nooit had bij stilgestaan.

Zo kan ik nog wel eventjes doorbomen over mijn visie over andere coureurs hoor, maar dit zou dit schrijfsel wat langdradig en saai kunnen maken. Laat ik het daarom eventjes over Stoffel Vandoorne hebben! Yes!

Jawel, Stoffel Vandoorne, een ex-F1-piloot, is wereldkampioen “Formula E”, … en West-Vlaming! *proud* Toegegeven, ik heb de Formule E niet zo erg gevolgd,… sorry hoor Stoffel. Ik zou het eigenlijk wat meer moeten doen, want autosport is natuurlijk véél meer dan Formule 1. Maar, om de één of andere reden ben ik er (nog) niet tot aangetrokken. Is het wegens een saaie geluid dat de bolides maken of iets dergelijks, ik weet het eigenlijk niet. Nu, euhm … de F1 was destijds ook véél leuker hoor. Het jankende geluid van de V10 motoren is ontelbaar keer meer sexy dan het huidige geluid die de bolides produceren volgens mijn persoonlijke mening.

Misschien moet ik toch de Formule E beginnen volgen, want veel ex-F1 coureurs vinden er hun onderdak nowadays, en als ik het zo bekijk vanuit mijn luie stoel, … lijkt het met toch véél spannender dan F1!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.