Bedoelde u: John ?

“John is a common English name and surname.”
oftewel… “John is een algemene Engelse naam en familienaam.”

Het lijstje met bekende “voornaambondgenoten” (nee dat woord bestaat niet) is indrukwekkend en het maakt me eigenlijk best wel fier als ik weet dat John Cusack, John Wayne, John Lennon, John Travolta, John Malkovich, John Dillinger, John Cleese, John F. Kennedy, John Richmond, John Goodman,…and many more deze voornaam met mij delen.

Ik zou er natuurlijk ook nog vlug Johnny Depp, Johnny Cash en Johnny Rotten kunnen bij neerpennen. Doch aangezien deze voornaam hoofdzakelijk in België een verwijzing heeft naar een niveau in onze bevolking welke tegenstrijdig is met mijn persoontje, valt het makkelijk te begrijpen waarom ik liever nooit zo word aangesproken.

Ondanks alle fame ’n fortune waaraan mijn voornaam verbonden is, is het opmerkelijk  dat mijn voornaam op onbewaakte momenten toch nog foutief wordt gespeld. Toegegeven, nu ben ik ook wel af en toe een zondaar op gebied van spelling, maar ik erger me mateloos aan de schrijfwijze “Jhon” waarbij mijn voornaam vaak ten prooi valt.

Zelfs Google merkt dat er iets niet pluis is!

De proef op de som via de bekende zoekmachine (ja, en eigenlijk méér dan dat hé) Google leerde mij dat er effectief wel “Jhons” op de wereld rondhuppelen. Mocht daarom een Jhon dit bovenste toevallig gelezen hebben, dan excuseer ik me oprecht voor mijn uitspraken. Give me some credit Jhon, jullie zijn zelfs zo zeldzaam dat Google pertinent mij de correcte schrijfwijze wou aansmeren. Kan je het me vergeven als ik er nog vlug bijfluister dat zelfs mijn WordPress systeem de rode-gekrulde-lijntjes-indicatie gaf dat ik een tikfoutje had gemaakt? Mooi!

Nu ik dit heb rechtgezet kan ik tot mijn blijdschap (geef me de fles “Ironie 2012” eventjes door als je wilt) melden dat er echter beterschap aan de horizon ligt te lonken. Ik moet uitgerekend Astrid Brainless, euhmmm Bryan (sorry nogmaals…), erg dankbaar zijn. Hopelijk wordt via haar Mr. Proper loverboy  aka “Den John” de kans tot “John-schrijffouten” zwaar gehalveerd. Which is soooo supahhhhcoool ya knowwwww! …kwestie dat ik dit schrijfsel ook met een quote kan vervolledigen.

Oh ja…voor ik het vergeet…Happy New Year!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.