De MAX

Ja, het zou wat “not-John-alike” zijn mocht ik niets neerpennen over de spannende seizoensfinale van de formule 1 anno 2021. Toegegeven, ik heb nu een momentje vrije tijd, dus besloot ik deze avond er maar eens werk van te maken! 🙂

Het seizoen 2021 was er, als ik de talloze berichtgeving er mag op nahouden, de spannendste van de afgelopen 50 jaar. Nu, controleren kan ik dat niet, ik ben de formule 1 maar intensief beginnen volgen vanaf het jaar 1997, dus wat er zich allemaal voor die tijd heeft voorgedaan kan ik niet bepaald navertellen en kan ik enkel maar nalezen in statistieken online. Toegegeven, in die tijd (1997 dus) was Internet nog niet bepaald aanwezig in het dagelijkse leven en moest ik het wat stellen met de berichtgeving op het toenmalige Kanaal 2 met deskundig commentaar door wijlen Peter Baert en Filip Verhelle. Dus online verslagen en meningen lezen was niet aan de orde.

Mocht je mij eerder dit jaar gevraagd hebben naar wie mijn voorkeur ging qua coureur tijdens het seizoen, dan zou ik zonder twijfel gezegd hebben dat dit Max Verstappen was . Nee, niet omwille het feit dat hij half Belg/half Nederlander … of wat doen ook is en ook niet omdat hij bij Red Bull Racing rijdt. Het team zelf is nota bene niet mijn meest favoriete team, maar het was wél het team dat de dominantie van Mercedes GP en in het bijzonder Lewis Hamilton eindelijk wist te doorbreken. Eindelijk? Ja, eindelijk. Niets is meer vervelend dan naar een wedstrijd te kijken en op voorhand al weten wie uiteindelijk weer de winnaar zou zijn. Het is niet goed voor de sport, en het wordt een beetje voorspelbaar. Voorspelbaarheid wordt saai, … en saai wordt afstotend.

Niet dat ik het Lewis Hamilton niet gun, verre van, want de man is de meest succesvolle piloot aller tijden sinds het onstaan van de sport. Mijn kristische medemens fluistert al erg gauw dat hij gewoon de beste wagen had al die jaren, maar ik bekijk het toch nog iets anders. Een goede wagen is uiteraard belangrijk, maar het talent hebben om die wagen jaren aan een stuk naar de hoogste ereplaats te loodsen is voor een groot stuk ook het aandeel van de piloot zelf. Hij is diegene die met het ding de rondjes rijdt, en hij is diegene die feedback geeft aan zijn ingenieurs. Vergeet niet dat succesin het algemeen erg vaak een samenspel is van diverse factoren. *lekker-filosofisch*

Nu, ik zat afgelopen zondag letterlijk op de rand van mijn bescheiden zetel en heb letterlijk in de handen geklapt toen Max Verstappen als eindwinnaar over de streep tufte. Had ik nog ietsjes verder gezeten, dan was ik op de grond beland. Nee, ik was oprecht blij voor de jonge knaap want na dit seizoen was mijn gevoel dat hij het eigenlijk het meest verdiende. Mogelijks ben ik niet geheel objectief, en ah, wie ben ik natuurlijk.

Het ganse seizoen was er eentje dat je enkel maar in films kunt zien. Psychologische spelletjes, strijden op de baan en soms letterlijk naast de baan, intriges, politiek… het zat er denk ik allemaal een beetje in. Uiteraard is elk seizoen wel een beetje het geval, want in die leefwereld gaat het om centen die samen talloze keren meer zijn dan het loon dat ik elke maand op mijn rekening zie verschijnen nietwaar. Dat het seizoen voer voor discussies is onder liefhebbers en journalisten, dat is een waarheid. Maar ik weet 1 ding zeker. Seizoen 2021 was de MAX!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.