360° Vinegar Pissings

John de azijnpisser is weer eventjes ten tonele gekomen, dus vergeef me mijn iets wat galspuwend schrijfsel. But hey,… dit is mijn blog, dus ik hoef me niet te excuseren en ik mag schrijven  over wat ik wil. Freedom of speech,… of hoe zegt men het?

Mijn oogbollen hebben een rotatie van 360° gemaakt toen ik las op mijn favoriete nieuwssite dat enkele no-brainers, op het fenomeen wat men sociale MEdia durft te noemen, schreven dat ze het bijzonder spijtig vonden dat er net NU in Turkije zware onrusten waren. Hun dierbare vakantie was naar de knoppen en dat vonden ze blijkbaar belangrijker dan het feit dat er x-aantal mensen het leven hebben gelaten. Het was natuurlijk een echte babydoll die het getwitterd had,… “The mouth is moving, the eyes are twitching, but mister brain has long gone”… Wat je niet hebt, kan je ook niet gebruiken.

Unknown

De steeds verder ontwikkelende virtuele wereld waarbij de smartphone het belangrijkste werktuig is geworden, is eigenlijk een wereld waarbij het enkel maar draait om het individu.  Ik vergaapte me als single dude op datingsites, en uiteindelijk bleek ruim 3/4 certified marginaal te zijn.  De alinea hier net boven is een extra bewijs van. Een dik jaar geleden was ik totally fed up met de informatie die ik ontving van check-ins via FourSquare, vakantiekiekjes van iemands tenen of totale waardeloze egocentrisch geïnspireerde bullshit die mijn grijze hersenmassa constant te verwerken kreeg. Sommige mensen zijn kampioen in het ontdekken van nieuwe apps en het gebruik ervan maar zijn blijkbaar niet in staat om de meest standaard en meest effectieve app van allemaal, namelijk het Adresboek, bij te houden om te weten wanneer het iemands verjaardag is. Pretty social huh,…just saying…

Dus, als iemand mij vraagt (en dat gebeurt toch wel vrij regelmatig, want anders zou ik er geen woorden aan vuil maken) waarom ik niet meer op Facebook aanwezig ben terwijl ik dat vroeger wel was, moet ik altijd in mijn binnenste schaterlachen. “Ja, maar John, jij bent toch erg IT minded”? Ututut…. het heeft niks met IT te maken. Het meest klassieke antwoord wat ik dan te horen krijg is dat zij er eigenlijk ook maar op zitten om dingen te lezen en er zich eigenlijk ook niet zo voor interesseren. Kuch, I smell some bullshit here… voor een deel mijn eigen bullshit van destijds, want je moet altijd een zondaar geweest zijn alvorens je tot een heilige kan worden verklaard.

smartphone-addiction-illustrations-cartoons-31__605

Mijn ogen draaien wederom 360° als ik te horen krijg dat iemand van streek is omdat iemand hem of haar ontvriend heeft. Als je er nu eventjes, maar dan ook maar heel eventjes heel objectief over nadenkt durf ik te wedden dat je ook moet glimlachen. Waar gaat het uiteindelijk over? Seriously, hold a chain on this one….GROW UP!!

Ik zou nu nog even kunnen doorbomen over taferelen wat ik telkens opmerk als ik mijn kadaver ergens neerplant om een maaltijd te nuttigen. Ik heb dit denk ik ooit es geschreven maar fotootjes nemen van je maaltijd en ze op sociale MEdia posten zorgt wederom tot mijn klassieke 360° oogbeweging. Stel je voor dat in het dierenrijk, leeuwen telkens foto’s zouden nemen van hun prooi, dan zouden ze denk ik erg veel op hun kin mogen kloppen omdat de hyena’s ermee weg zouden lopen.  Of koppeltjes die recht tegenover elkaar zitten en de ganse tijd op hun eigen smartphone tokkelen en zelden oogcontact houden,…. mankind is doomed…triestig.

Misschien toch nog even bij dit laatste een toepasselijke cartoon om mijn azijnpisserij stop te zetten, want mijn blaas is bijkans leeg ma ik ga niet ontkennen dat het eens ferm deugd deed.

Cheerio!pretend

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.