Afschrijven

In boekhoudkundige termen heeft afschrijven een compleet andere betekenis. Daar ga ik het niet over hebben, want mijn boekhoudkundige kennis dateert nog uit de periode van het secundaire onderwijs. En dat is,.. toch ook al bijna 20 jaar geleden. Ik was toen eveneens 20 kg lichter, en had toen toch zeker een 20-tal minder aantal grijze haren.

Alhoewel ik gehoopt had dat mijn condensatieketel het nog enige tijd ging rekken, mocht het helaas niet baten. Bij de aankoop van het appartement heb ik natuurlijk (en wie zou dit wel doen) de condensatieketel niet uitvoerig kunnen testen. In de wetenschap dat zo een ding toch zeker 15 jaar meegaat, had ik gehoopt het nog 7 jaar met het ding te kunnen volhouden. Allas,… de opeenvolging van wisselstukken dat ik de afgelopen 2 jaar heb mogen laten inplanten en de regelmatige problematiek om simpelweg warm water te krijgen in mijn woonst, bracht mij tot het bewustzijn dat een nieuwe installatie onvermijdelijk nodig was. Fin, je kan dus gerust stellen dat in dat opzicht het woordje afschrijven althans 1 betekenis heeft.

Misschien heb je het gemerkt, of misschien ook niet. Maar 2017 was voor mij persoonlijk  een jaar van verlies. In de eerste plaats verloor ik Tim op een zéér tragische wijze en enkele maanden later, eveneens totaal onverwacht, mijn oom, waarvan ik blijkbaar een vrij gelijkaardige blueprint ben. Ik zou liegen mocht ik schrijven dat ik ’s nachts niet meer over droom. Zo droomde ik onlangs dat ik een aantal mensen tegenkwam op een kleurrijk feestje en dat zowel mijn oom als Tim compleet in grijswaarden waren, terwijl de rest full color was. Ik werd wakker met het idee dat ik nu echt wel compleet looney tunes was geworden, en besloot alvast mijn kamer in het nutty house te reserveren. Doch, het tegendeel is echter wel waar. Verwerken heet men dat, en dat probeer ik in mijn blog regelmatig te doen,… het afschrijven van mijn gedachten.

En zo schreef ik dit op de laatste dag van het jaar 2017. Een jaar van afschrijven.
Jawel, 2017 is dan misschien wel afgeschreven, maar zeker en vast niet vergeten, en dat zal het ook nooit worden.

Een gelukkig nieuwjaar in ieder geval aan iedereen die de moeite doet mijn blogje in het motje te houden!

John 🙂

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Ook voor jou een gelukkig nieuwjaar, John, dat 2018 een jaar vol hoop en warmte mag worden! (Dat laatste moet wel lukken met de nieuwe ketel, niet? 😉 )

  2. Dankjewel! Ja, met de recente investering zou ik er hopelijke meerdere jaren warmpjes moeten bijzitten! Ook voor jullie beiden de beste wederwensen!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.