Kwallen

In het kader van “een-beetje-sarcasme-kan-geen-kwaad”, volgende nieuwsbericht!

België is in de greep van een gevaarlijke kwallenplaag. Men heeft namelijk ontdekt dat ons landje de perfecte habitat is geworden voor deze dieren. In deze blogpost bespreek ik, als doorsnee bewoner, de 2 belangrijkste kwallensoorten die momenteel ons landje in een wurggreep houden.

De “Geestelijke Kwal” bewoont de planeet al sinds mensenheugenis. In vroegere tijden was het de dominante factor op de planeet en schopte het dier zich logischerwijze tot de meest bekende en de beruchtste van zijn soort. Typerend aan deze kwallensoort is het hoofdzakelijk primitieve denkpatroon. Dit valt mogelijks te verklaren aan het evolutiegebrek dat het dier heeft geleden over de loop der jaren. Het dier leeft van nature vrij geïsoleerd en heeft een asociaal en vaak wereldvreemd karakter ontwikkeld. Het angstaanjagende en gevaarlijke aan deze soort is dat de kwal, vermoedelijke uit frustratie, de neiging heeft om jongen van andere soorten zwaar emotioneel te traumatiseren en dit trauma vervolgens met de mantel der liefde te bedekken.

De “Rechtvaardigheids Kwal” is een iets complexere soort. Voorheen was er niet zo héél véél over bekend omdat het zijn denkpatroon zelden veranderde en het dusdanig weinig ophef maakte. Recent echter hebben wetenschappers met verbazing ontdekt dat het dier deze mythe radicaal heeft doorbroken. Het dier bezit groot aanzien dankzij zijn bijzondere intelligentie en overtuigingsvermogen. Het heeft namelijk de techniek ontwikkeld om andere “bedreigde” diersoorten vakkundig buiten spel te zetten tegen de wetten van de natuur in. Zwakkere diersoorten echter worden dankzij deze patroonswijziging blindelings aangetrokken in een poging om koste wat koste zijn stempel te vereeuwigen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Kwallen genoeg in de wereld! En met het klimaat dat verandert en de zeetjes die nog meer vervuilen en verzuren, zal het er niet op verbeteren… Jammer genoeg niet sarcastisch bedoeld 🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.