Als het op grafische ornamenten aankomt, voor mij geen trapezium of een parallellogram. Alhoewel deze exotische namen voor vormen, komende uit de Wiskunde, best wel leuk klinken, ben ik van mening dat een cirkel de meest complete vorm is. Cirkels hebben geen begin of eindpunt en vooral, ze zijn tijdloos.  Dat is niet alleen bij mij het geval, maar je merkt het onder andere ook aan de look ‘n feel van het huidige besturingssysteem macOS / iOS  op Apple apparaten, en de recenste versies van M$ Windows. Kortom het zogenaamde ” simplistische flat design”.

Aangezien mijn tronie echt niet op foto’s smoelt en ik  mij doorgaans, op alles wat online identiteit aangaat althans, identificeer met een homemade logootje als Avatar, had ik in 2009 een finale versie gemaakt waar ik (eindelijk) vrede mee kon nemen. Een persoonlijke label voor mijn digitale speeltuin, G-Creations.  Voor de trouwe lezers, een jaartje later heb ik er dan ook een schrijfsel aan vuil gemaakt, waarin ik de oorsprong ruim uit de doeken deed. Mocht het je boeien, dan kan je dit hier nog even nalezen.

Doch, we zijn op het moment van schrijven 2017, en toen ik mijn logo op een frisse zondagmorgen, met een frisse kop, even onder de loep nam, merkte ik toch enkele zaken dat eigenlijk geen enkele steek meer hielden. Het oorspronkelijke logo was dan ook al ruim 10 jaar oud en alhoewel ik nog altijd tevreden ben het kleurgebruik en de concrete basiselementen van mijn logo had ik vanuit detailperspectief  (in mijn hoofd dan toch) enkele steken laten vallen. Het is verdomd moeilijk om iets voor jezelf te maken.  Zoals ze het int Engels zo mooi kunnen verwoorden, je bent uiteindelijk… your own worst critic.

Zo ben ik dan ook wel weer, als er iets in datzelfde hoofd zit, dan wil ik het ook uitwerken en hoe meer ik naar mijn eigen logo staarde hoe meer die gevallen steken mij begonnen te storen. Dus besloot ik voor mijn online identiteit, een soort restyling door te voeren om de gevallen steken recht te trekken. Evolutie noemt men dit ook wel eens, en naar alle waarschijnlijkheid zal ik over x-aantal tijd weer hetzelfde proces meemaken. Hieronder het resultaat.

 

2009 – 2017
 

2 Responses to Restyle

  1. avatar Mel says:

    Tja, een mens evolueert en stijlen/modes/smaak ook. Mooie restyle! Al zou een parallellepipedum ook niet misstaan hebben 😉

  2. avatar John says:

    Hey Mel! Bedankt! Ja, een parallellepipedum,…. ik wist dat ik er eentje over het hoofd had gezien! 🙂

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: