Privacy Piracy

We gaan nog es schrijven… twas een poosje geleden… 🙂

“Arghhhh Matyyyy….” De moderne piraat heeft geen ooglapje meer, maar een grondige IT kennis.

De laatste dagen ben ik, net zoals de meeste mensen denk ik, om de oren geslagen met de invoering van de GDPR wetgeving. Om de zoveel tijd een aantal mails waarbij bedrijven/websites waarbij je geregistreerd bent je informeren inzake hun ‘privacy policy’ tov van jou, de gebruik(st)er.

Een logische evolutie? Zeker, want in een wereld waarin de technologische vooruitgang ervoor gezorgd heeft dat we virtueel allemaal met elkaar verbonden zijn, waarin shoppen of reisjes boeken vanuit de luie zetel een must is geworden, en onze gans identiteit online is te vinden, is de piraterij van onze “privacy” een belangrijk aandachtspunt geworden. Bedrijven die aan dataverwerking doen, mogen dus niet meer zomaar doen wat ze willen inzake data voor commerciële doeleinden.

Nu ja, ik heb het al erg vaak gezegd en misschien zelfs hier al eens geschreven, dat de doorsnee mens op het Internet zeker de helft van zijn of haar intelligentie verliest. Deze week was Mark Suckerberg,.. euh Zuckerberg (je weet wel, the big chief van Fakebook,.. euhm Facebook) aanwezig in onze hoofdstad of eigenlijk 2x niks te zeggen om over… wat ging het ook alweer?… juist ja,.. privacy.

Dat een gebruik(st)er van dergelijke online diensten controle moet hebben over hun verzamelde data is op zich een goede zaak, en zeker en vast de wetgeving wat bedrijven met je gegevens al dan niet doen, maar sta me toe van te schrijven dat de doorsnee gebruik(st)ers eveneens zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar privacy. Voor de bedrijven zelf is het dan weer zorgen dat ze niet tegen de lamp lopen bij controles.

Ik heb al diverse malen mijn ongenoegen/bedenkingen over sociale media, met name Fakebook,… geuit, en als ik schrijf dat ik destijds via chatberichten mobiele nummers van “mensen-die-per-abuis-hun-smartphone-in het-toilet-hadden-laten-donderen-en-nu -hoogdringend-hun-adresboek-weer-op-orde-moeten-zien-te-krijgen” te zien kreeg, dan kan ik alleen maar schrijven dat waarschuwingsbordjes om niet in het  ravijn te donderen weinig helpen als de mensen zelf ze klakkeloos negeren.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.