Ha sociale media! You love it or you hate it. Vrij recent heb ik alle newsfeeds van online kennissen op het populairste social media platform uitgeschakeld omdat ik tot de conclusie kwam dat werkelijk 90% van die newsfeed eigenlijk gebaseerd was op…. mjah….  Na dit geschreven te hebben kan ik jullie gerust stellen dat dit schrijfseltje niet zal gaan over het verderf van de online maatschappij. Nope, ik kaart een nieuwe topic aan op mijn blog. Jawel, ook ik kijk YouTube. Alhoewel dit medium ook enkele rotte plekken heeft wegens online beschamende wantoestanden, wil ik toch via deze topics hulde brengen aan enkele YouTube kanalen die tot mijn absolute favorietjes behoren.

lack78

Hello this is Dave from Computingforever.com…

Het kanaal van Lack78 heb ik per abuis ontdekt toen ik destijds een condensatieprobleem had op mijn recent overleden iMac. Het leuke van computerproblemen is dat je eigenlijk nooit de enige ter wereld bent die een dergelijk probleem voorheeft. Wat doet een mens in een dergelijk geval? Nadat je eens goed gevloekt hebt, een frisse pint uit de koelkast hebt gehaald om enigzins wat af te koelen nadat je je mateloos geërgerd hebt, ga je op zoek op het Internet om het probleem op te lossen. YouTube is op dat moment soms erg handig omdat het probleem visueel wordt uitgelegd en je op die manier ook makkelijker tot een oplossing kan komen.  Zoals je kan zien, het is uiteraard niet allemaal slecht,… die sociale media.

Lack78 ofwel Dave Cullen, zoals de man in werkelijkheid heet, is een journalist die via zijn website Computing Forever allerhande topics uit de technologie wereld aankaart. Nee, ik ben eigenlijk wat aan het liegen, hij kaart véél meer aan dan enkel en alleen maar reviews van de laatste technologische snufjes.  Hij is niet enkel journalist maar is ook actief met alles wat een beetje met visuele media te maken heeft.  Dat valt goed te merken aan de manier waarop zijn filmpjes gemaakt zijn en deze zijn vaak overgoten met de nodige droge humor en zijn quasi altijd geinjecteerd met een vleugje persoonlijke filosofische input. Als je mij een beetje kent, dan zal je beslist wel weten dat beide laatstgenoemde eigenschappen mij bijzonder in de smaak vallen.

Uiteraard heb ik nog enkele linkjes voor je, mocht je zijn kanaal willen verkennen:

Direct link naar het kanaal: Lack78
Directe link naar zijn subkanaal: Daveknowstuff
Directe link naar zijn boek: “Living off YouTube”

 

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: